SmartLegal wordt Unicef Business Buddie

SmartLegal Notariaat eerste Business Buddie van UNICEF in Utrecht

Utrecht – SmartLegal Notariaat gaat kwetsbare kinderen helpen. Het kantoor sluit zich aan bij de UNICEF Business Buddies en gaat zich met UNICEF inzetten voor de rechten van kinderen. Zij is daarmee de eerste Business Buddie van UNICEF in Utrecht. ‘We zijn superblij met de bijdrage van SmartLegal Notariaat’, aldus Joliene Heimgartner van UNICEF Nederland. ‘Zonder hulp kan UNICEF lang niet zoveel werk verzetten. Met dit bedrag kunnen we extra kinderen helpen in een van de vele landen waar we werken.’

De samenwerking is eigenlijk heel vanzelfsprekend, vertelt Silke Heerink van SmartLegal Notariaat. ‘Wij horen weleens de vraag: wat doen jullie voor de maatschappij? Daar geven we met deze actie antwoord op. Door ons met UNICEF te verbinden horen we bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen extra hulp geeft. Als werkgever van jong talent vinden wij de ontwikkeling van jongeren belangrijk. Het kunnen opgroeien in een omgeving waar je je talent kan ontwikkelen en kan inzetten zal uiteindelijk de wereld alleen maar beter maken.

Dankzij de bijdragen van o.a. SmartLegal Notariaat als één van de UNICEF Business Buddies kan UNICEF zich de komende jaren inzetten voor bijvoorbeeld jongeren tussen de 10 en 18 jaar. In 2030 zullen er acht keer meer jongeren dan kinderen zijn. De meesten zullen in lage- en middeninkomenslanden wonen. Ze hebben allemaal recht op een bestaan waarin ze zich optimaal kunnen ontplooien, nu én in de toekomst.

Het is daarom belangrijk dat jongeren zich op hun toekomst voorbereiden, want dan is de kans een stuk groter dat ze later een baan vinden en bovendien mentaal en lichamelijk gezonder zijn. UNICEF wil hen een gereedschapskist geven. Met een goede opleiding kunnen jongeren een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij en deelnemen aan de veeleisende arbeidsmarkt van de 21ste eeuw. En als ze weerbaar zijn en weten dat ze rechten hebben, kunnen ze beter voor zichzelf en anderen opkomen.

Voor meer informatie:
Silke Heerink of Lieke Altman
030-2271732